Kiemelt termékek

Sannitree Free Flo …

Sannitree Free Flo óriástabletta Ár: 31 230 FtEgységár: 31 230 Ft /db
Új

SunnyGlobe Classic - …

SunnyGlobe Classic - Szennyvízülepítő tisztításhoz, szagtalanításhoz 800 gr Ár: 5 621 FtEgységár: 5 621 Ft /db

Sannitree Bio-Enzim …

Sannitree Bio-Enzim Granulátum - 300 gr Ár: 5 165 FtEgységár: 5 165 Ft /db

SunnyGlobe Terra - …

SunnyGlobe Terra - Humuszképző és talajjavító Ár: 4 010 FtEgységár: 4 010 Ft /db

SunnyGlobe Classic - …

SunnyGlobe Classic - Szennyvízülepítő tisztításhoz, szagtalanításhoz 250 gr Ár: 2 485 FtEgységár: 2 485 Ft /db

SunnyGlobe Odour Killer - …

SunnyGlobe Odour Killer - kisállat alom/ürülék szagtalanító Ár: 3 070 FtEgységár: 3 070 Ft /db
Új

SunnyGlobe Compost - …

SunnyGlobe Compost - Szerveshulladékok komposztálásához, lebontásához 250gr Ár: 2 190 FtEgységár: 2 190 Ft /db

SunnyGlobe Pond - Kerti tó …

SunnyGlobe Pond - Kerti tó biologiai tisztítás céljára Ár: 2 490 FtEgységár: 2 490 Ft /db

Polski-ex

Sannitree Bio-Enzim Granulátum

A probléma: - A mindenkori hulladékokban természetes módon jelenlévô mikroorganizmusok ma már nem képesek megbirkózni a szerves szennyezôdések és hulladékok nagy mennyiségével.

A megoldás: - A SANNITREE BIO-ENZIM-GRANULÁTUM egy olyan hatékony koncentrátum, amely az enzim és baktérium számot feldúsítja ezáltal: a lelassult szerves hulladék lebomlási folyamatokat felgyorsítja a megrekedt folyamatokat újraindítja, a felborult biológiai egyensúlyt helyreállítja.

A természetes öntisztulási folyamat stimulálásának eredménye a jól mûködô és problémamentes rendszer. A SANNITREE BIO-ENZIM-GRANULÁTUM a leguniverzálisabb alapkészítményünk, mivel egyaránt tartalmaz aerob és anaerob körülmények között tevékenykedô baktériumokat. Használata a kellemetlen szagokat megszünteti, dugulásmentes és tiszta csatornahálózatokat biztosít. A biológiai lebontás eredménye továbbá a szerves szennyezôdések és hulladékok átalakítása vízzé, széndioxiddá és szagtalan ártalmatlan tápanyaggá, melyet a baktériumok saját növekedésükre hasznosítanak. A közhiedelemmel ellentétben a dugulásmentes hálózatok jól mûködô szennyvíz és trágya telepek, zsírfogók stb. titka nem a vegyi tisztítószerek használatában van. A valóságban ezek a vegyi készítmények csak rövid ideig hatásosak. A bakteriális flóra elpusztításával valójában csak fokozzák a bajt.
Sokkal eredményesebb a biológiai tisztító és hulladékkezelô szerek-mint a SANNITREE BIO-ENZIM-GRANULÁTUM rendszeres (heti, havi, stb.) használata. Így preventív módon megelôlegezhetjük a jelentôs költséggel járó hibaelhárításokat és komoly összegek takaríthatóak meg a járulékos költségek (kéreg és iszaptakarítás, szállítási költség, gépidô, élô munka, környezetvédelmi bírság stb. elmaradásából.

Hatóanyagok: Mikroorganizmusok (nem patogén = nem fertôzô)

ANAEROB Különféle rendkívül életképes mikroorganizmusok, melyek képesek a szerves hulladékok biológia lebontására oxigénmentes körülmények között. Jellemzô hatóanyag tartalom 2 milliárd/gramm anaerob mikroorganizmus.
AEROB Mikroorganizmusok, melyek csak oxigén jelenlétében képesek a szerves hulladék biológiai lebontására .Jellemzô hatóanyag tartalom 3 milliárd / gramm aerob mikroorganizmus.

Enzimek: - A különféle enzimek lebontják és elfolyósítják a hulladék szerves anyagokat, ezáltal biztosítva a szükséges tápanyagot a gyors baktériumnövekedéshez és szaporodáshoz.

AMYLÁZOK - Ezek az enzimek vízben oldódó vegyületekké bontják a növényi keményítôt. A növények fôként a kalászosok és zöldségfélék jelentôs mennyiségû keményítôt tartalmaznak.
PROTEÁZOK - Ezek az enzimek lebontják a proteineket. A húsnak és a sajtoknak magas a protein tartalma.
LIPÁZOK: Ezek a zsírégetô enzimek vízben oldódó vegyületekké bontják a zsiradékot.

Alkalmazási területek:- A SANNITREE BOI-ENZIM-GRANULÁTUM alkalmazható, ahol szerves eredetû hulladékok keletkeznek, rakódnak le. A teljesség igénye nélkül néhány fontosabb alkalmazás:

1. Mezôgazdaság: Hígtrágya kezelés, trágya telepek karbantartása, rehabilitációja. Csatornahálózatok karbantartása, preventív dugulás elhárítás. Szerves hulladék megsemmisítés (dög kutak, alomhulladék megsemmisítése stb.) Szagtalanítás.


2. Ipar: Zsírlebontás, szerves hulladék megsemmisítés, szagtalanítás, csatorna hálózatok karbantartása (Pl. vágóhidak, tej és sajt üzemek, hûtôházak, éttermek, üzemi konyhák stb.)
Iszapkezelés, csatornahálózatok karbantartása, preventív dugulás elhárítás

Adagolás: - A termékekhez csatolt részletes használati utasítás szerint általában 1 kg BIO-ENZIM GRANULÁTUM 50 m3 kezelendôanyaghoz

Jellemzők: - Kellemes illatú

Biztonságosség: - A Sannitree Bio-Enzim-Granulátum készítmény nem vegyszer. Kizárólag természet azonos baktériumokat enzimeket és kiegészítôket tartalmaz. 100%-ig környezetbarát. Nem károsítja a csatornahálózatot, korróziós hatása nincs. Teljesen ártalmatlan az emberekre és az állatokra mivel ezek a hatóanyagok az élô szervezetekben is megtalálhatóak.

FIGYELMEZTETÉS: - Minden aktív klór és fenol tartalmú fertôtlenítô-és tisztítószer egyidejû használatát kerülni kell!

 

SANNITREE SANNIGRO

A PROBLÉMA: - A mindenkori hulladékokban természetes módon jelenlévô mikroorganizmusok ma már nem képesek megbirkózni a szerves szennyezôdések és hulladékok nagy mennyiségével.

A MEGOLDÁS:

A szerves hulladékok elbontása túlnyomó részt aerob (oxigéndús) környezetben történik aerob baktériumok közremûködésével. A SANNITREE SANNIGRO különleges enzimek nagy hatékonyságú aerob baktériumok és különleges baktérium tápanyag kombinációja. Alkalmazása a bakteriális populációt óriási mértékben feldúsítja ezáltal:

a lelassult szerves hulladék lebontási folyamatokat felgyorsítja
a megrekedt folyamatokat újraindítja
a felborult biológiai egyensúlyt helyreállítja.

A természetes öntisztulási folyamat stimulásának eredménye, a jól mûködés problémamentes rendszer. A SANNIGRO használatával eredményesen csökkenthetô a nyitott szerves hulladék és szennyvíztározó rendszerek szerves anyag szintje ( KOI/BOI érték). Legintenzívebb készítményünk, mivel az elôlevegôztetés során a baktériumszám megszázszorozódik (1000 milliárd mikroorganizmus/gramm )! Ez teszi lehetôvé a gyors és igen eredményes biológiai elbontást, még mielôtt kellemetlen szagok képzôdnének vagy a hulladék, szennyvíz anaerobbá válna. A készítmény nagy hatékonyságának köszönhetôen kiváló eredmények érhetôek el ott is, ahol a kezelendô hulladék nagy mennyisége, vagy a rendszer elhanyagoltsága miatt egyéb szerekkel csak lassú javulás érhetô el ( pl. sertés hígtrágya kezelés, trágyatavak rehabilitációja stb.) A biológiai lebontás eredménye a szerves szennyezôdések és hulladékok átalakítása vízzé, széndioxiddá és szagtalan, ártalmatlan tápanyaggá, melyet a baktériumok saját növekedésükre hasznosítanak. A kezelt szennyvíz kiöntözése sokkal kevésbé károsítja a környezetet.

A közhiedelemmel ellentétben a jól mûködô szennyvíz és trágya telepek, dugulásmentes csatornahálózatok, zsírfogók, stb. titka nem a vegyi tisztítószerek intenzív használatában van. A valóságban ezek a vegyi készítmények csak rövidtávon hatásosak. A bakteriális flóra elpusztításával valójában csak fokozzák a bajt.
Sokkal eredményesebb a biológiai tisztító és hulladékkezelô szerek -mint a SANNIGRO- rendszeres (heti, havi stb.) használata. Így preventív módon megelôzhetjük a jelentôs költséggel járó hibaelhárításokat és komoly összegek takaríthatóak meg a járulékos költségek (kéreg és iszaptakarítás, szállítási költség, gépidô, élô munka, környezetvédelmi bírság. stb.) elmaradásából.

HATÓANYAGOK:

Mikroorganizmusok (nem patogén - nem fertôzô)
AEROB Mikroorganizmusok, melyek csak oxigén jelenlétében képesek a szerves hulladék biológiai lebontására.
jellemzô hatóanyag tartalom 10 milliárd / gramm aerob mikroorganizmus.

ENZIMEK: - A különféle enzimek lebontják és elfolyósítják a hulladék szerves anyagot, ezáltal biztosítva a szükséges tápanyagot a gyors baktériumnövekedéshez és szaporodáshoz.

TÁPANYAG: - Olyan speciális tápanyagok, amelyek a sokszoros baktériumdúsulást lehetôvé teszik az elôlevegôztetés stádiumában.

FIGYELMEZTETÔ: - Minden aktív klór és fenol tartalmú fertôtlenítô és tisztítószer egyidejû használatát kerülni kell!

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK:

A SANNIGRO alkalmazható a mezôgazdaság, az ipar és szolgáltató ipar számos területén, mindenütt ahol szerves eredetû hulladékok keletkeznek nagy mennyiségben és az aerob lebontás feltételei adottak. A teljesség igénye nélkül néhány fontosabb alkalmazás:

1. MEZÔGAZDASÁG:

hígtrágya kezelés, trágya telepek karbantartása, rehabilitációja
KOI / BOI érték csökkentés
csatornahálózatok karbantartása, preventív dugulás elhárítás
szagtalanítás

2. IPAR:

szennyvíziszap kezelés, csatornahálózatok karbantartása, preventív dugulás elhárítás (szennyvíztisztító telepek)
szerves hulladék elbontás KOI/BOI érték csökkentés, szagtalanítás csatornahálózatok karbantartása.(vágóhidak, tej és sajt üzemek, hûtôházak, éttermek, üzemi konyhák stb.

ADAGOLÁS: - A termékhez csatolt részletes utasítás szerint

JELLEMZŐK: - Kellemes illatú granulátum

BIZTONSÁGOSSÁG: - A SANNOGRO bio-enzim készítmény nem vegyszer. Kizárólag természet azonos baktériumokat, enzimeket és kiegészítôket tartalmaz. 100%-ig környezetbarát. Nem károsítja a csatornahálózatot, korróziós hatása nincs. Teljesen ártalmatlan az emberekre és az állatokra, mivel ezek a hatóanyagok az élô szervezetben is megtalálhatók.

 

DECOMBUSTER GRANULES


Accelerates decomposition of animal carcasses in mortality pits and controls avian flu.

Decombuster Granules are fully degradable and enhance the performance of mortality pits and
sewage disposal systems. It does not contribute to the pollution of water and it contains no phenols or phosphates.

Benefits
- Extends the life of the pit
- Increases the capacity of mortality pits
- Speeds up decomposition in mortality pits
- Reduces odours in mortality pits
- Extremely economical
- Hygienic

Technical information
Brown powder that can be mixed in water. Highly concentrated but safe for human skin contact.

Temperature range: Min. 10 – 50 °C
Effective pH range: 4.5 – 9.5
Chemicals: Inactivated by acids, caustics or phenols
Dry shelf life: 24 months
Storage: Cool dry place: < 38 °C

Contents
Enzymes: Lipase, protease, amylase, hermicellulase
Microbes: Nitrosomonas sp , Nitrobacter sp Aerobacter sp
Bacillus subtilis, cellulomonas
pH stabilisers, pollard.

Application
Perfect for bovine mortality pits and trenches

Mix granules with water and add to mortality pits or trenches.
Mortality pits should be fitted with fly traps.

Reproduction rate:
Under standard conditions 1 cell will divide into 2 identical cells every 30 minutes. Within 24 hours one single cell can multiply to millions of waste digesting cells.

Dosage
Chicken Mortality Pits: Use one teaspoon of enzyme per chicken and add to a container of water large enough to dip the carcass into. Wait 30 minutes for the microbes to reproduce and then submerge each carcass under the water and toss into the mortality pit. Stir the mixture frequently and pour the remainder into the pit.

Degradation rate:
Decombuster enzymes will increase the degradation time from 2 kg of wet flesh per day per cubic meter, to 8 kg wet flesh per cubic meters per day.

Storage
18 months in a cool, dry place

 

Sannitree Fatcracker GRANULES


Digests fats in french drains and soakaways.

Fatcracker Granules are specifically for kitchens that are on a septic tank system.In the day to day operations of a restaurant fat trap, a lot of fat can pass right through the fat trap and septic tank to clog up the soakaway or french drain system. Fatcracker Granules target this fat before it can become a problem.

Benefits
- Speeds up decomposition of fat deposits that accumulate in the soak pit
- Reduces odours in the soakaway or french drain system
- Helps prevent the soak pit from blocking up
- Extends the life of soakaway or french drain system
- Economical
- Easy to use
- Promotes well being of surrounding soil

Applications
- Perfect for restaurants, kitchens, bakeries or butcheries that are on a septic tank / fat trap system
- Perfect for drains or pipes that have fat build up that strangles the pipes
- Can be used in conjunction with Oxy-Gen-Ator for effluent dams

Dosage
It is best that a daily dosage takes place. Simply pour 30 grams into the outlet T-piece of the last compartment of the grease trap or septic tank. This ensures that the granules pass into the soakaway. Do not dose into the main chamber of the fat trap.

Sannitree Fatcracker Folyadék

Szennyvízcsövekben és zsírfogókban dugulások megszüntetésére. Általános célú (univerzális) tisztítószerként is használható. A FATCRACKER LIQUID egy egyedülálló „egyet fizet, kettôt kap" készítmény hosszú eltarthatósági idôvel.

HOL LEHET FELHASZNÁLNI ?

Élelmiszer feldolgozó üzemek, vágóhidak, halfeldolgozó üzemek, vendéglátó ipari konyhák, éttermek, szállodák, kórházak és kollégiumok.
Minden általános célú, könnyû tisztítást igénylô szituációkban, mint falak, festett felületek, csempék és kerámiák. Gépeken és üzemi berendezéseken is biztonsággal használhatók.
Olyan helyzetekben, amikor konyhákat szennyvízgödrökhöz csatlakoztatnak, ez egyfajta gyorsítóként szolgál a szennyvízgödrökben lévô baktériumoknak, azzal, hogy gyorsabban hozzáférhetôvé teszi a tápanyagokat a nem patogén hulladékfaló baktériumoknak.

A FATCRACKER LIQUID automatikusan tisztántartja a lefolyókat és megszünteti a zsírdugulásokat, egyszerûen azáltal, ha szokványos takarításnál alkalmazzák.

MI A FATCRACKER LIQUID?

Ez az egyedül álló „egyet fizet, kettôt kap" készítmény, plusz egy kézlágyító, kókuszdiós diethandlamine. A Fatcracker Liquid-et külön arra fejlesztették ki, hogy túlszárnyalja minden általános tisztítószer teljesítményét. A speciális habanyag lehetôvé teszi az enzimek lassú felszabadítását, biztosítva számukra azt az érintkezési idôt, amelyre szükségük van a „munkájuk" elvégzéséhez a föld alatti csôvezetékek belsô falán lerakódott zsír eltávolítása érdekében. Ennek a készítménynek a rendszeres használata biztosítani fogja, hogy a vendéglátó ipari konyhák és éttermekben nem találkoznak zsírtól eltömôdött lefolyókkal és nem kell használni mellette más általános célú tisztítószert sem. Nincs már szükség arra, hogy a rendszert minden egyes végigdolgozott kemény nap után más szerekkel is kezeljük.

AHOGYAN MÛKÖDIK:

A Fatcracker Liquid nem ionos hatású tisztítószerek, különbözô környezetbarát enzimek "csúcs keverékét tartalmazza. Ez a készítmény biológiailag teljes mértékben lebontható és oldható tápanyagokká bontja a szerves hulladékokat, amelyeket ezután a nem patogén baktériumok megemésztenek. A Fatcracker Liquid megemészt minden, az élelem elkészítés során keletkezô szerves hulladékot és tisztító hatása kiváló. NEM TESZ KÁRT A CSÔVEZETÉKEKBEN ÉS A LEFOLYÓKBAN SEM.

MEGELÔZÔ KARBANTARTÁS:

Tapasztalataink szerint a legtöbb lefolyórendszerben nagyobb hulladék felhalmozódások vannak. A rendszeresen használt FATCRACKER LIQUID nagy mértékben csökkenti a karbantartási költségeket. Ez biztosítja, hogy LEFOLYÓK OPTIMÁLIS HATÉKONYSÁGGAL ÉS SZAGMENTESEN MÛKÖDJENEK.Meggátolja a zsír összeállását a szennyvízcsövek belsô falán, zsírkéreg képzôdését a zsírfogókban és a kimenô csövek eldugulását.
A termék NEM helyezi át a problémát az egyik helyrôl a másikra, hanem oldja és semlegesíti a problémát az érintkezés után.
A szokványos jó háztartási szokásokat a csempék ill. munkafelületek lemosását FATCRACKER LIQUID-del kell elvégezni. A zsírfogók és a vödrök rendszeres tisztítása is szükséges. Nem repeszti meg a több hónapos kérgeket azonnal. Ezt inkább javasoljuk elöször eltávolítani.

FATCRACKER LIQUID adagolása rendkívül gazdaságos!

Kis igénybevétel esetén: Napi használat konyhák, csempék és padlók stb. esetében. 1 pohár vagyis 6O ml 6 liter meleg vagy forró vízben elkeverni. Használat elôtt 5 percig hagyjuk állni.
Mérsékelt igénybevétel esetén: Munkafelületek tisztítása, zsírok és olajok eltávolítása. 1 pohár vagyis 125 ml 6 liter meleg vagy forró vízben elkeverni. Használat elôtt 5 percig hagyjuk állni.
Nagyfokú igénybevételnél: Összesûrûsödött zsír eltávolítása.
Konyhai olajkifolyások stb. 1 pohár vagyis 25O ml-t 6 liter meleg vagy forró vízben kell elkeverni. Használat elôtt hagyjuk 5 percig állni.

ÖSSZETÉTEL:

A FATCRACKER LIQUID tartalmaz nem ionos mosószert, egyfajta enzim „csúcs" keveréket és kókuszdió diethandlamidot.
Amilázok: ezek az enizimek a keményítô tartalmú anyagokat vízben oldható termékekké bontja le. A zöldségek és gabonafélék jelentôs menyiségû keményítôt tartalmaznak.
Proteázok: ezek az enzimek fehérjéket emésztenek meg. A húsok és sajtfélék fehérjékben gazdagok.
Lipázok: ezek a zsírlebontó enzimek a szalonna zsírban vajban stb. megtalálható tipikus vízben oldható anyagokat hoznak létre.

 

FREE FLO TABLETS


Slow release fat digestor for fat traps.

Free Flo™ Tablets are dramatically effective for breaking up fat found inside kitchen drains and outflow pipes. Free Flo™ is effective because it offers continuous protection due to the slow release nature of the enzyme tablets, which are placed in the fat trap and left to dissolve.

Free Flo™ Tablets are so concentrated that one tablet will last between 7 – 10 days, depending on the size of the fat trap.

Free Flo™ Tablets are biodegradable and are beneficial for septic tanks and sewage disposal systems. They do not contribute to the pollution of water and they contain no phenols or phosphates

Dosage
1. It is advisable to double the dosage for the initial application.
Thereafter add the tablets every 7 – 10 days to area closest to outlet of trap.
2. Scoop the trap before adding the tablets. Bigger traps (1000L >) should be pumped.
Always begin with a clean trap.
3. Place the tablet in the middle of the trap. Do not place them too close to the inlet pipe.

Packaging
Distributors (minimum): Carton containing 24 tubes
Each tube contains 8 tablets

 

Sannitree OxyGenAtor

A probléma: - A mindenkori hulladékokban természetesen jelenlévô mikroorganizmusok ma már nem képesek megbirkózni a szerves szennyezôdések és hulladékok nagy mennyiségével.


A megoldás: - A szerves hulladékok elbontása túlnyomó részt aerob (oxigén dús ) környezetben történik aerob baktériumok közremûködésével. A Sannitree OxyGenAtor különleges enzimek és nagyhatékonyságú aerob baktériumok kombinációja. Segítségével a szerves anyagok lebomlási sebessége fokozható és a kellemetlen kénes szagképzôdés elkerülhetô.

Ezáltal:

a lelassult szerves hulladéklebomlási folyamatok felgyorsulnak
a megrekedt folyamatok újraindulnak
a felborult biológiai egyensúly helyreáll
a folyamat szagtalanul történik

A természetes öntisztulási folyamat stimulálásának eredménye a jól mûködô és probléma mentes rendszer.

A Sannitree OxyGenAtor használatával eredményesen csökkenthetô a zárt szerves hulladék és szennnyvíztározó rendszerek szerves anyag szintje (KOI/BOI érték). Ez teszi lehetôvé a gyors és igen eredményes biológiai elbontást, még mielôtt kellemetlen szagok képzôdnének vagy a hulladék anaerobbá válna. A készítmény a lebegô szerves szennyezôdéseket olyan kéntartalmú tápanyagokká alakítja, amelyek a hasznos mikroorganizmusok nagymértékû szaporodását lehetôvé teszik. A Sannitree OxyGenAtor hatékonyságának köszönhetôen a szennyvíz kiöntözése sokkal kevésbé károsítja a környezetet.

A Sannitree OxyGenAtor használatával kiválóan használható szilárd szerves hulladékok komposzttá alakításában. Segíti a természetes komposztálódási folyamatok beindulását. Drasztikusan lecsökkenti az érési ciklust. A közhiedelemmel ellentétben a jól mûködô szennyvíz és trágyatelepek, dugulásmentes csatornahálózatok, zsírfogók stb. titka nem a vegyi tisztítószerek intenzív használatában van. A valóságban ezek a vegyi készítmények csak rövid távon hatásosak. A bakteriális flóra elpusztításával valójában csak fokozzák a bajt. Sokkal eredményesebb a biológiai tisztító és hulladék kezelô szerek – mint a Sannitree OxyGenAtor rendszeres (heti, havi stb.) használata. Így preventív módon megelôzhetjük a jelentôs költséggel járó hiba elhárításokat és komoly összegeket takaríthatunk meg a járulékos költségek ( kéreg és iszap takarítás, szállítási költség, gépidô, élômunka, környezetvédelmi bírság stb.) elmaradásából. A tápanyagban dús komposztok használatával pedig költségek takaríthatóak meg.

Hatóanyagok:

Mikroorganizmusok ( nem patogén = nem fertôzô )
Aerob Mikroorganizmusok, melyek csak oxigén jelenlétében képesek a szerves hulladékok biológiai lebontására. Jellemzô hatóanyagtartalom 3 milliárd / grammm aerob mikroorganizmus.
Enzimek: - a különféle enzimek lebontják és elfolyósítják a hulladék szerves anyagot, ezáltal biztosítva a szükséges tápanyagot a gyors baktériumnövekedéshez és szaporodáshoz.

Figyelmeztetés! Minden aktív klór és fenol tartalmú fertôtlenítô- és tisztítószer egyidejû használatát kerülni kell.

Alkalmazási területek: A Sannitree OxyGenAtor alkalmazható a mezôgazdaság, az ipar és a szolgáltató ipar számos területein, mindenütt ahol szerves eredetû hulladékok keletkeznek nagy mennyiségben és az aerob lebontás feltételei adottak. A teljesség igény nélkül néhány fontosabb alkalmazás:

Mezôgazdaság:

KOI/BOI érték csökkenés
csatorna hálózatok karbantartása ,preventív dugulás elhárítás
szagtalanítás
zsírtalanítás
komposztálás

Ipar:

szennyvíziszap kezelés, csatornahálózatok karbantartása, preventív dugulás elhárítás (szennyvíztisztító telepek, szûrôk tisztítása, iszap víztelenítés)
szerves hulladék elbontás, (KOI/BOI érték csökkentés, szagtalanítás, csatornahálózatok karbantartása, vágóhidak, tej-és sajt üzemek, hûtôházak éttermek, üzemi konyhák stb )

Adagolás: - a termékhez csatolt részletes utasítás szerint, általában 1 kg OxyGenAtor 2500 m3 kezelendô anyaghoz.

Jellemzôk: - Kellemes illatú granulátum.

Biztonságosság: - a Sannitree OxyGenAtor bio-enzim készítmény nem vegyszer. Kizárólag természet azonos baktériumokat, enzimeket és kiegészítôket tartalmaz, 100%-ig környezetbarát. Nem károsítja a csatornahálózatot, korróziós hatása nincs. Teljesen ártalmatlan az emberekre és állatokra, mivel ezek a mikroorganizmusok az élô szervezetekben is megtalálhatók.

SanniSty

A probléma: - A nagyüzemi sertéstartás egyik alapproblémája az, hogy hatalmas mennyiségben keletkezô trágya tartalma káros hatással van a környezetre. A nitrogén a trágyában ammónia, ammónium vagy nitrogén tartalmú szerves vegyületek formájában van jelen. A magas ammónia szint az ólakban károsan hat az állatok egészségére, közérzetére és visszaveti a súlygyarapodásukat is.

A megoldás: - A Sannitree SanniSty egy olyan korszerû és környezetbarát készítmény, amely speciális enzimek és baktériumok segítségével a sertéstrágya szilárd fázisát már az ólakban elfolyósítja, és megkezdi a nitrogéntartalmú vegyületek elbontását.

Ennek eredményeképpen:

az ólakban az ammóniaszint lecsökken
a trágya szagtalanná válik
az elfolyósított trágyalé gravitációsan ürül a csatornákba, ahol a hídrolízis folytatódik
a nitrifikáció és a denitrifikáció folyamata felgyorsul.

A Sannitree SanniSty egy sokoldalú készítmény, mivel egyaránt tartalmaz aerob és anaero körülmények között tevékenykedô baktériumokat, valamint a szerves hulladékok elbontásához szükséges speciális enzimeket. Az ammóniaszint csökkentésével elôsegíti a gyors baktériumszaporodást, ami a trágya gyorsított elbontását eredményezi. A lecsökkent ammóniaszint jótékonyan hat az állatok légzôszerveire nézve is igen elônyös. A szer hozzájárul a dugulásmentes és tiszta csatornahálózatok biztosításához is.
A hígtrágya biológiai lebontásának célja a szerves szennyezôdések és hulladékok átalakítása vízzé, széndioxiddá és szagtalan, ártalmatlan tápanyaggá, melyet a baktériumok saját növekedésükre hasznosítanak. Ebben a folyamatban a Sannitree SanniSty kiválóan alkalmas komposztálási feladatok ellátására is. Segíti a természetes komposztálódási folyamatok beindulását. Drasztikusan lecsökken az érési ciklus.

Hatóanyagok:

Mikroorganizmusok (nem patogén = nem fertôzô):

Anaerob: Különféle rendkívül életképes mikroorganizmusok, melyek képesek a szerves hulladékok biológiai lebontására oxigén mentes körülmények között. Jellemzô hatóanyag tartalom 2 milliárd 6 gramm Anaerob mikroorganizmus
Aerob: Mikroorganizmusok, melyek csak oxigén jelenlétében képesek a szerves hulladék biológiai lebontására.
Jellemzô hatóanyag tartalom 3 milliárd / gramm aerob mikroorganizmus

Enzimek:

A különféle enzimek lebontják és elfolyósítják a hulladék szerves anyagot, ezáltal biztosítva szükséges tápanyagot a gyors baktériumnövekedéshez és szaporodáshoz.

Amilázok: Ezek az enzimek vízben oldódó vegyületekké bontják a növényi keményítôt. A növények, fôként a kalászosok és a zöldségfélék jelentôs mennyiségû keményítôt tartalmaznak.
Proteázok: Ezek az enzimek bontják le a proteineket. A húsnak és a sajtoknak magas a protein tartalma.
Lipázok: Ezek a zsírtörô enzimek vízben oldódó vegyületté bontják a zsírokat.


Figyelmeztetés! - Minden aktív klór és fenol tartalmú fertôtlenítô- és tisztítószer egyidejû használatát kerülni kell! Alkalmazási területek. A Sannitree SanniSty alkalmazható a mezôgazdaság az ipar és a szolgáltatóipar és a háztartások azon területein, ahol a szerves eredetû hulladékok nitrogén komponenseinek elbontása a szerves hulladék hidrolízise (elfolyósítása) vagy komposztálása, illetve gyors bakteriális növekedés elérése a cél.

A teljesség igénye nélkül néhány fontosabb alkalmazás:

Mezôgazdaság: Hígtrágya kezelés; Szagtalanítás; Komposztálás

Ipar: Komposztálás

Háztartások: Háztáji sertéstartás; Komposztálás

Adagolás: - A termékhez csatolt részletes használati utasítás szerint. Általában 1 kg SannSty 50 m3 kezelendô anyaghoz

Jellemzők: - Kellemes illatú granulátum.

Biztonságosság: - A Sannitree SanniSty bio-enzim készítmény nem vegyszer. Kizárólag természet azonos baktériumokat, enzimeket és kiegészítôket tartalmaz, 100%-ig környezetbarát. Nem károsítja a csatornahálózatot, korróziós hatása nincs. Teljesen ártalmatlan az emberekre és az állatokra, mivel ezek a hatóanyagok az élô szervezetekben is megtalálhatók.

SunnyGlobe Classic©

Szennyvízülepítő tisztításhoz, szagtalanításhoz

A szennyvízgödrök rendellenes működésének okai mindig a hasznos baktériumok teljes, vagy részleges hiányával függenek össze. A hulladékfogyasztó baktériumok és enzimek ugyan hazánkban is általánosan előfordulnak, de annyira alacsony koncentrációban, hogy a beáramló hulladék hatalmas mennyiségét csak igen lassan képesek lebontani, emiatt aztán gyakorivá válnak a dugulások, ill. a lerakódott zsírok eltömítik a szikkasztófelületet, így gyakori szippantás válik szükségessé.

 

 

SUNNYGLOBE CLASSIC kezelés hatására a szennyvízben található bűzös szervesanyagok vízre, széndioxidra, nitrogén– és oxigén gázokra, folyékony talajtápokra bomlanak le, amik egyrészt természetazonosak, másrészt a környezetre teljesen ártalmatlan anyagok.

A modern vegyi anyagok által okozott problémán segít aSUNNYGLOBE CLASSIC Bio-Enzim por, mert a biológiai eredetű hulladékokat az enzimek elfolyósítják, amik ezután a SUNNYGLOBE CLASSIC Bio-Enzim porban található 12 féle szervesanyag-fogyasztó baktérium táplálékává válnak. A szennyvízaknák a kezelés hatására szaktalanok és hatékonyak lesznek.

 SUNNYGLOBE CLASSIC Bio-Enzim por rendszeres használata a csatornázatlan területeken lakókat sok kellemetlenségtől és felesleges pénzkiadástól menti meg.

HOL HASZNÁLHATÓ, KINEK AJÁNLJUK?

SUNNYGLOBE CLASSIC Bio-Enzim  por  egyaránt használható régi típusú ún. pottyantós WC-kben, téglával kirakott, betonozott szennyvíz aknáknál, ipari szennyvizeknél. Ajánljuk az elzsírosodott  szennyvízcsövek tisztítására, dugulás megelőzésére, ipari és magánszemélyek részére, valamint állattenyésztőknek, szeszfőzdéknek, iskoláknak, kempingeknek, konzervgyáraknak, húskombinátoknak . Javasoljuk mindenkinek , akinek elege van a bűzös szagokból, hiszen termékünk  nagyon erősen csökkenti a biológiai eredetű szagokat.